Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Sağlıklı cinsel yaşamın sırları

Cinsellik sağlık katıyor Yetişkinlerde, vücudun fazla enerjiyi boşaltma yolunun cinsellik olduğunu belirten uzmanlar, iyi bir cinsel yaş...

Cinsellik sağlık katıyor
Yetişkinlerde, vücudun fazla enerjiyi boşaltma yolunun cinsellik olduğunu belirten uzmanlar, iyi bir cinsel yaşam için ise fiziksel ve ruhsal sağlığın önemine dikkat çekiyor. 

Cinsel Terapist Cenk Kiper, uykunun cinsel yaşam üzerindeki etkileri hakkında şu bilgileri veriyor:

“Düzenli uyku iyi bir cinsellik için mutlaka gerekiyor. Günlük uyku ihtiyacımız olan 6-8 saat uykuyu uyumalıyız, hem de bunu ideal olarak gece saatlerinde yani zamanında yapmak çok önemli. Hele bir de öğlenleri 5-10 dakika uzanıp tam uyumasak bile gözlerimizi kapatabiliyorsak daha iyisi olmaz. Çünkü vücudun fazla enerjiyi yetişkinlerde boşaltma yolu cinselliktir.”

Düzenli Beslenme Keyifli Cinselliğin Hazırlayıcısıdır

Sırtı pek, karnı tok olanın cinsel gücünün de yerinde olacağını belirten Cenk Kiper, “Uyku düzeni gibi beslenmenin de zamanında yapılması; iyi bir sabah kahvaltısı, zamanında öğlen yemeği ve akşam en geç 20.00-21.00'e kadar yenilen, çok ağır olmayan bir akşam yemeği, daha sonraki keyifli saatlerin hazırlayıcısıdır” diyor...

İşte Cenk Kiper'den iyi bir cinselliğin sırları:

Spor Yapın: 
Cinsel çekicilik hem kendiniz için hem de karşı taraf için önemlidir. Düzenli spor fiziksel kondisyonunuzu arttıracağı gibi düzenli vücut hatları sağlayıp karşı tarafın ilgisini çekip cinsel arzu uyandıracaktır. Ayrıca cinsel arzunuz olsa da nefes nefese kalıp bunu tam yaşayamadıktan sonra neye yarar ki?

İçkinin Etkisi: 
Alkol kullanımı beyinde sinirler üzerinde gösterdiği uyuşturma etkisi ile bazı psikolojik baskıları geçici olarak ortadan kaldırarak verdiği rahatlama ile cinsel isteği arttırmaktadır. Fakat alkolün bu etkisine rağmen hem kısa dönemde hem uzun dönemde cinsel arzuyu arttırmasına rağmen cinsel gücü azalttığı da bilinmelidir. İçki kontrolsüzlük getirir kontrolsüz davranışların bedeli ise ağır olmaktadır bunu da unutmamak gerekir.

Stresten Uzak Durun: 
Başarılı olmak demek stresle başa çıkmayı bilmektir. Sorun yokken herkes yönetici olur, başarılı yönetici sorun varken çözebilen krizi atlatabilendir. Hayatın her koşulunda yaşamayı öğrenmek gerekiyor. Bunu kendi başınıza başaramıyorsanız psikolojik destek alabilirsiniz. Terapi, danışmanlık veya koçluk gibi birçok alandan faydalanabilirsiniz.

Uyumlu Partner: 
Gün boyu didiştiğiniz, birbirinize saygı duymadığınız birini yatakta arzulamak ve cinsel performansınızın iyi olmasını beklemekte pek yerinde olmaz.

Hiç yorum yok

Ads Place