Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Yeni yılın 10 beslenme trendi

Sağlıklı bir yaşam sizin de hedefinizse, işe ilk olarak beslenme stilinden başlamanız gerekiyor.  Yeni bilimsel gelişmeler ve Diyetisy...


Sağlıklı bir yaşam sizin de hedefinizse, işe ilk olarak beslenme stilinden başlamanız gerekiyor. 

Yeni bilimsel gelişmeler ve Diyetisyen & Yaşam Koçu Gizem Şeber'in beslenme önerilerini dikkate alarak, yeni yılı sağlıklı beslenme yılı ilan edebilirsiniz.

İşe mutfaktan başlayın
Beslenme tarzınızı değiştirmenin yolu öncelikle mutfaktan geçiyor. Kızartma tencerelerinizden kurtulun. Mutfakta açılacak alana dumansız ızgara ve düdüklü tencere gibi sağlıklı pişirme araçları alın. Buzdolabını ve erzak dolabını şekerli ve yüksek yağ içeren her yiyecekten arındırın.

Daha az işlenmiş et
Dünya Sağlık Örgütü, günde 50 gram işlenmiş et (şarküteri veya tütsülenmiş et) tüketiminin kalın barsak kanserine yakalanma riskini yükseltebileceğini açıkladı. Yeni yılda işlenmiş et ürünlerini günde 50 gramın altında tüketmeye özen göstermek gerekiyor.

Daha fazla balık
Kaliteli bir protein kaynağı olmasının yanı sıra, omega-3 içeriği ile yılın yükselen besini balık. Çünkü omega-3'ün kalp sağlığına olan etkisinin yanı sıra, kilo vermeye ve korumaya olan olumlu etkisi kanıtlanmış durumda.

Balıkta çeşitlilik
Balık en sağlıklı besinlerden biri olsa da düşük cıva içerikli balık tüketmek önemli. Bu nedenle tek tip balık tercih etmek yerine farklı balık çeşitlerini tüketmek en sağlıklısı. Kabuklu deniz ürünleri ve uzun yaşayan büyük balıklar civa içeriği en yüksek olanlar.

Her gün bir koyu yeşil, bir kırmızı-turuncu sebze
Koyu yeşil yapraklı sebzeler, kalp sağlığı için de önemli olan folattan zengindir. Kırmızı turuncu sebzeler ise antioksidan etkili beta-karoten ve laykopen içerir.

Haftada 1 gün vegan olun
Kanada Sağlık Örgütü'nün önerisine göre haftada bir gün hayvansal kaynaklı gıda tüketmemek ve bitkisel protein alternatifleri olan kurubaklagil, kinoa, kuruyemiş, tofu gibi besinlere beslenmemizde daha fazla yer vererek daha fazla lif ve sağlıklı yağ tüketmek üzerine. Bu uygulamanın kalp ve sindirim sistemi sağlığını geliştireceği düşünülüyor.

Yeme krizi geldiğinde 5 dakika meditasyon
Aç olmadığınız halde atıştırmak istediğiniz durumların çoğu duygusal yeme ile ilgili olduğundan o an hissettiklerinize odaklanarak yapacağınız beş dakikalık bir meditasyonun bile yeme eğiliminizi azaltacağı biliniyor.

Egzersiz yapmak için motivasyon yaratmak
Düzenli egzersiz yapmayı alışkanlık haline getirmek en çok zorlandığımız konulardan biri. Kendinizi egzersiz konusunda motive etmekte zorlanıyorsanız grup aktivitelerine katılabilir veya egzersiz arkadaşı bulabilirsiniz. Son dönemlerde sık uygulanan egzersiz karşılığında bağış toplamak (Steptember, Adım Adım organizasyonları gibi) aynı zamanda birilerine faydalı olma hissi ile motivasyonunuzu yükseltebilir.

Alışkanlık listesi yapmak
İnsanın aynı zamanda en fazla üç alışkanlığı üzerine çalışabileceği ve değiştirebileceği biliniyor. Bu sene bir günde her şeyi değiştirmeye çalışmak yerine, kötü alışkanlıklarınızı listeleyip teker teker alışkanlıkları düzeltmek senesi.

İçecekten gelen kaloriyi azaltmak
Gün içerisinde içeceklerden alınan ortalama kalori 300 kalori civarında. Yaşamınızda sadece bunu değiştirmek 3 haftada yaklaşık 1 kg vermenizi sağlayacak. Şekerli içecekleri yaşamınızdan çıkarın ve kahvelere krema eklemekten vazgeçin.

Hiç yorum yok

Ads Place