Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger uzun bir süredir gündemde olan ve 'mucize besin' olarak adlandırılan Goji Berry'nin besin ...
Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger uzun bir süredir gündemde olan ve 'mucize besin' olarak adlandırılan Goji Berry'nin besin değeri en yüksek meyvelerden biri olduğunu belirtiyor.
Hafızayı, hatırlama fonksiyonlarını güçlendirmesinin yanında Alzheimer üzerinde de olumlu etkileri olduğunu belirten Özger; Goji Berry'nin ayrıca kan şekerini dengelediğini ve tok tutma özelliğine sahip olduğunu söylüyor.Goji berry, Goji bitkisinin meyvesidir. Tadı yaban mersini ve kirazı andırır. Oldukça sulu ve tatlı bir meyve olan 'Goji Berry' bünyesinde 21 adet mineral (demir, bakır, çinko, selenyum, fosfor, kalsiyum ve diğer eser elementler) bulundurur. 1 Porsiyon kuru meyve yerine geçen kuru Goji Berry'nin miktarının 1 avuç içi dolusu (20gr.) kadar olduğunu, yüksek C vitamini içeriği ile bağışıklık sistemimizi desteklediğini belirten Özger; '1 porsiyon Goji Berry tüketerek günlük C vitamini ihtiyacımızın % 20' sini sağlamış oluruz' diyor.
B, C ve E vitaminlerinden zengin olan Goji Bery, 'renklerle diyet' in kırmızı renk grubundadır. Anti-aging (yaşlanma karşıtı) etki göstermesinin yanı sıra; kolesterol seviyesini ve kan glikoz seviyesini düzenlemeye yardımcıdır.
Goji Berry tüketiminin önemini vurgulayan İpek Ağaca Özger; ara öğünlerde tek başına 1 avuç içi dolusu kuru Goji Berry tercih edilebileceği gibi; kahvaltılardaki tahıl gevreğinin veya granoların içine, ara öğünlerdeki yoğurdun içine, kurabiyelerin içine, smoothie tarzı içeceklerin içine ekleyerek de tüketilebileceğini belirtiyor.
Hiç yorum yok