Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Makyaj Out, Dolgu In!

Lekeleri kapatmak, yüz hatlarını belirginleştirmek ve yaşlanmanın belirtilerini ortadan kaldırmak için kadınların ilk tercihi olan makyaj, t...

Lekeleri kapatmak, yüz hatlarını belirginleştirmek ve yaşlanmanın belirtilerini ortadan kaldırmak için kadınların ilk tercihi olan makyaj, tek çözüm olmaktan çıkıyor. 

Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel’e göre cildin erken yaşlanmasına neden olan makyajın yerine yapılacak birkaç küçük uygulama ve dolgu işlemiyle kalıcı ve mükemmel bir sonuç elde etmek mümkün…

Derideki ince kırışıklıkları ve lekeleri kapatmak, yüz hatlarını belirginleştirmek kadınların makyaja olan bağlılığının en belirgin nedenleri. Bu kusurları gizlemek için kullanılan makyaj malzemeleri ise özellikle yaz sıcaklarında gün boyu pek çok kadına zor anlar yaşatıyor. Ancak artık makyaj yapmadan cerrahi dışı uygulamalarla mükemmel ve kalıcı bir görünüme sahip olmak mümkün.

Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel’e göre cildin erken yaşlanmasına ve yapay bir görünüme neden olan aşırı makyaj yerine yüze yapılabilecek ameliyatsız estetik uygulamaları ile kalıcı ve mükemmel bir sonuç elde edilebilir.

Göz Bölgesine Yapılan İşlemler…

Göz çevresine yapılabilecek ameliyat dışı girişimlerin başında Botoks uygulamaları geliyor. Botoks ile kaşları yükseltmek, kaz ayaklarını azaltmak, kaşlar arasında oluşan dikey çizgileri ve alındaki yatay çizgileri gidermek mümkün. Botoksun en büyük tehlikesi yüzü ifadesizleştirmesi ve kaşlarda itici bir görünüme yol açması. Ancak uygun noktalara doğru dozlarda Botoks uygulaması ile doğal ve genç bir görünüm elde edilebiliyor. Dolgu uygulamaları göz çevresinde oldukça etkili. Böylelikle göz altında oluşan çukurları doldurularak daha genç bir görünüm sağlanıyor. Ofis ortamında yapılabilen küçük girişimlerle göz çevresinde belirgin bir gençleşme sağlanacağını vurgulayan Akın Yücel, “Tüm estetik girişimlerde olduğu gibi göz çevresinde de abartıya kaçmadan doğal bir sonucu hedeflemek önemli. Abartılı dolgu ve botoks uygulamaları güzellikten çok itici bir görünüme yol açıyor” diyor.

Elmacık Kemikleri ve Yüz Ovali

Elmacık kemiklerinin ve yüz ovalinin belirginleştirilmesi için de dolgu işleminin uygulandığını anlatan Akın Yücel, bu uygulamanın aynı zamanda çene kenarındaki yığılmaları da azalttığını belirtiyor. Gözyaşı oluğunun doldurulmasının yüzde çok ciddi fark yarattığını anlatan Yücel, “Dolgu işlemi ile elmacık kemiğini birleştirmek, burun ve dudak arasındaki çizgiyi gidermek mümkün. Yine dolgularla ağız köşesinden aşağı inen çizgileri azaltabiliyor, çene konturunu belirginleştirebiliyoruz” diyor.

Dudakta Abartıdan Kaçınılmalı

Kadınların en fazla rağbet ettiği işlemlerin başında dudak dolgularının geldiğini anlatan Akın Yücel, dudak bölgesinde abartıdan kaçınmanın önemini vurguluyor. “Ne yazık ki yapılan dudak dolgularının büyük bölümü kötü uygulamalar. Başarılı bir sonuç için öncelikle dudak yapısının iyi analiz edilmesi gerekiyor. Bazı hastalarda sadece kontür belirginleştirilmesi gerekirken, bazılarında dudağın yalnız pembe kısmını dolgunlaştırmak gerekiyor. Alt ve üst dudak arasındaki orantıyı korumak gerekli. Dudak kenarı aşağı dönük kişilerde botoksla dudak köşesi yukarı kaldırılabilir. Dudak köşelerinden aşağıya doğru inen derin çizgiler varsa dolgularla bu görünüm de giderilebilir” diyor. Dudakların aşağı dönük olmasının yüze asık ve mutsuz bir ifade verdiğini anlatan Yücel, “Çok rahatsız edici durumlarda dudak kenarından girilerek dudağı aşağı çeken kaslar kesilebilir” diyor.

Yüz Genelinde Cilde Yönelik İşlemler

Yaşla beraber yüz cildimizde de bir takım değişiklikler oluyor. Cildimiz kuruyor, inceliyor, cilt altı dokusu azalıyor, cilt kuruyor, lekeler oluşuyor. Cilt altı dokusunu desteklemek, cildi nemlendirmek ve daha parlak bir görünüm kazandırmak için yüze yaygın hyalüronik asit uygulamaları ve hastanın kanındaki büyüme faktörlerinin verildiği PRP uygulamaları yapılıyor. Orta yaşı geçen hastaların yaza girmeden önce her yıl yüzlerine bu bakımı yaptırmaları gerektiğini vurgulayan Akın Yücel “Plastik cerrahiye başvurmak için yüzünüzün çok yıpranmasını ve yaşlanmasını beklemeyin. Bu işlemleri yoğun bir cilt bakımı olarak görün ve yılda bir kez olsun kendinize bu bakımı yapmayı ihmal etmeyin. Bu cildinizin ve yüzünüzün geleceğine yapacağınız bir yatırımdır” diyor.

Hiç yorum yok

Ads Place