Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Hover Effects

TRUE
{fbt_classic_header}

Header Ad

Son yazılar:

latest

Ads Place

Basit Ama Yararlı 12 İpucu!...

Sağlıklı yaşama dair eğlenceli  ipuçları Doğru bildikleriniz belki de sizi yanlış yönlendiriyor... Baş ağrılarını geçirmekten, uyurgezer...

Sağlıklı yaşama dair eğlenceli  ipuçları
Doğru bildikleriniz belki de sizi yanlış yönlendiriyor... Baş ağrılarını geçirmekten, uyurgezerliğe, sağlıklı beslenmeden, istenmeyen tüylerden kurtulmaya kadar pek çok konuda doğru olduğunu düşündüğümüz bilgilere ne kadar güvenmeliyiz? İşte yaşama dair 12 ipucu!

1- Yanında sigara içilen bebek daha sık hastalanır

Küçük ya da büyük her çocuk, eğer sigara içilen bir ortamda bulunuyorsa, astım ya da solunum yolu hastalıklarına daha kolay yakalanıyor. Bu yüzden çocuklar sigara içilen ortamlardan uzaklaştırılmalı.

2- Küçük göğüsle, süt miktarının ilişkisi yok

Göğüslerinizin ölçüsü 75 bile olsa, yeteri kadar süte sahipsiniz demektir. Göğüs büyüklüğü, süt miktarı ve kalitesi için bir ölçüt değildir. Küçük göğüslere sahip olsanız bile, sorun çıkmadan bebeğinizi besleyebilirsiniz.

3- Tüy almanın sağlıklı yolları var

Eğer yüzünüzdeki tüylerden rahatsızsanız ve tüylerinizi aldırmak sizi memnun edecekse sözümüz yok. Ancak tüylerden kurtulmak için kesinlikle kimyasal tüy dökücüler kullanmayın. Güzelleşmek uğruna kansere davetiye çıkarabilirsiniz.

4- Ağrı kesici içmek için beklemeyin

Ağrı vücudumuzun tüm organlarının en sık rastlanan tepkilerinden biridir. Bazı ağrı tipleri dışında örneğin stres kaynaklı bir baş ağrısında ağrı kesici içmek için beklemeyin. Ağrı kesici içmeden önce ne kadar çok beklerseniz, ağrınızın şiddetinin o kadar çok artma riski var

5- Çikolata kabız yapmaz

Çikolata, çok az lif içerir. Fakat yağlıdır. Yağlı olması bağırsağa ulaşmasını kolaylaştırır. Her ne olursa olsun, hiçbir yiyecek tek başına kabız yapmaz. Eğer farklı yiyecekleri aynı anda yiyorsanız bol su için.

6- Fıtık ameliyatından 3 gün sonra ayağa kalkabilirsiniz

Bu durum ameliyat teknikleri ilerlediğinden beri mümkün. Bir protezden destek alarak fıtıklı bölgeyi hareket ettirebiliriz.

7- Alkol bizi ısıtır

Alkol damarlarımızın gevşemesini sağlar. Bu etki yüzümüzün kızarmasına ve sıcaklık hissetmemize neden olur. Alkolün çok fazla tüketimi ise tersine hipotermi denilen vücudun aşırı ısı kaybına ve titremeye yol açar.

8- Zayıflar da egzersiz yapmalı

Yaptığımız egzersizler, sadece bulunduğumuz kiloyu korumak için nefes almamızı geliştirir, kalbimizi çalıştırır, kaslarımızı ve tendonlarımızı kuvvetlendirir. Yapılan birçok çalışma gösteriyor ki, düzenli bir şekilde yapılan aktiviteler, göğüs kanserine yakalanma riskini azaltıyor.

9- Yağlı yiyecek sivilce yapar

Yağlı yiyecekler vücudumuzda sebum adlı maddenin üretimini artırır. Bu durum sivilcenin çıkmasını kolaylaştırır. İyi bir cilt için, mutlaka dengeli beslenmeli ve cildimizi temiz tutmalıyız.

10- Kulaklarınızı yüksek sesten koruyun

Severek izlediğiniz bir konserin ardından kulağınızda fısıltılar ve mırıldanmalar duyuyorsanız dikkat edin, bu sağır olmanın bir evresi olabilir. Uzmanlar yalnızca rahatsız eden değil, mutluluk veren seslerin de yüksek volümde kulağı olumsuz etkilediğini belirtiyorlar.

11- Antidepresan kullanıyorsanız

Endişe hissini azaltmaya karşı olan ilaçların tersine depresyona karşı olan ilaçlar, biraz alışkanlık yapıyor. Tedavinin sonunda, size önerimiz ilacı aniden bırakmamanızda. Bunu tekrar aynı şikayetlerden kaçınmak için yapmalısınız.

12- Antibiyotik vücudu yorar mı?

Bizi hastalığın değil de antibiyotiğin yorduğunu düşünürüz. Oysa organizmamız mikroplara karşı savunmak harekete geçtiğinde kendimizi yorgun hissederiz.

Hiç yorum yok

Ads Place